viernes, 24 de mayo de 2013

THE BEST COOKIE DOUGH BITES YOU'LL EVER HAVE



FINALLY, the new and second book written by Alma Obregón is MINE!!!
Alma Obregón is a Spanish blogger and great cooker, you can take a look to her web here, where you will find soooo many sweet and wonderful recipes (most of them of cupcakes, but also cakes and cookies and suggestions and tricks!!!)

To celebrate her new book is out (first one was all about cupcakes, this new one about cakes!) I'm cooking today my favourite recipe ever, published in her blog some time ago.

For YOU, people that don't speak a word of Spanish XD, I highly recommend Betty Crocker Great Book of Cupcakes, with more than 150 recipes and lovely and colourful photos!!!

SO, here you have the best recipe EVER and so easy to do!!! Alma Obregon took this recipe from the book  "The Cookie Dough Lover's Cookbook" written by Lindsay Landis, I translated her recipe into English! ;)
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¡Por fin! El último libro de Alma Obregón ES MIOOO!!!
Las más golosas conoceréis a Alma Obregón cuyo Blog "Objetivo: Cupcake Perfecto" ha sido un exitazo, va por el segundo libro de recetas y ha abierto tienda en Madrid!

En fin, para celebrar la salida de su segundo libro (el primero era de cupcakes, en el nuevo se ha lanzado de cabeza a hacer tartas) voy a hacer hoy la que a mi me parece la mejor receta del mundo mundial, que colgó hace tiempo en su blog y que podéis ver aquí y que para las que tengan algo (o mucho) de intolerancia al huevo como yo, va a ser todo un descubrimiento!!! :D

Mmmmmmmm...




Bolas de masa de cookies (sin huevo!)
Adaptada de "The Cookie Dough Lover's Cookbook", de Lindsay Landis

  • 115g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 55g azúcar blanco
  • 100g azúcar moreno (Light Brown Sugar a poder ser)
  • 2 cucharadas de leche
  • 1/2 cucharadita de extracto de vainilla
  • 135g de harina
  • 1/2 cucharadita de sal
  • 90g de chips de chocolate
  • Candy melts o una tableta de chocolate
Batimos la mantequilla con los dos tipos de azúcar hasta que la mezcla se aclare, unos 3 minutos. Incorporamos la leche y la vainilla. Después, añadimos la harina y la sal y batimos a velocidad baja hasta que la mezcla sea homogénea. Incorporamos los chips de chocolate. Hacemos una bola, la cubrimos con film y enfriamos unos 30 minutos en la nevera.
Pasado ese tiempo, hacemos bolitas de masa de unos 2'5 cms de diámetro y las colocamos sobre bandejas de horno. Congelamos 15 minutos. 

Mientras tanto, derretimos el chocolate o los candy melts (Si queda muy gordo, lo haremos más líquido con un poco de Crisco, manteca de cacao o aceite vegetal). Bañamos nuestras bolas en el chocolate y dejamos secar sobre la bandeja. Decoramos con ralladura o granitos de chocolate.
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Yields 18-20 bites
Ingredients:
  • 1 stick (or 8 tablespoons) unsalted softened butter
  • 1/2 cup white sugar
  • 1/2 cup packed light brown sugar
  • 1 teaspoon pure vanilla extract
  • 1 cup all-purpose flour
  • 1/4 teaspoon sea salt
  • 3/4 cup mini chocolate chips (you can also use regular)
  • Candy melts

Directions:

  1. In a mixing bowl add the white and brown sugar and the butter. Beat the mixture on high until smooth and creamy, about 3 minutes. Add in the vanilla, salt, chocolate chips and the flour, making sure the ingredients are well combined.
  2. . Place the balls on a platter and leave them for 30 minutes in the refrigerator. With a cookie scoop or spoon, scoop out the dough and begin rolling into bite-sized balls trying to keep each the same size. Freeze the for 15 min.
  3. Meanwhile melt the chocolate, the let the balls take a bath in it ;) and let them dry on a platter. DONE!!!

Photos/Fotos: Objetivo Cupcake Perfecto



Have fun

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